Wie is Nienke Erisman?

Om een coachtraject te laten slagen, is het belangrijkste dat de coach bij je past. Daarom stel ik me graag aan je voor.

Ik ben Nienke Erisman. Geboren in Brabant en voor een groot deel daar ook getogen. Aan mijn zijde staan Arjan en onze dochters Hannah en Serah. We wonen met ons gezin in het buitengebied van Hooge Mierde, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Via het voormalige ‘koeienpad’ wandel je binnen tien minuten naar ’t Zwartven met haar bossen, stuifzand en heide. En ook natuurgebied ‘Beleven’ is vlakbij; een paradijs voor water- en weidevogels. En dus ook voor vogelaars…

De bossen met haar diep gewortelde bomen en uitreikende beschermende takken zijn vanaf mijn prille jeugd een enorme krachtbron geweest voor mij. Het bos laadt mij op, brengt me terug in het hier-en-nu en zet me in verbinding met mezelf.

Na de middelbare school wist ik dan ook dat ik iets met ‘de aarde’ wilde doen. Ik vond toen al dat we haar beter moesten beschermen en bewuster moesten omgaan met het gebruik van bijvoorbeeld schadelijke stoffen. Geïnspireerd door het boek ‘Silent Spring’ van Rachel Carson meldde ik me aan voor de opleiding Milieuchemie en later Milieuhygiëne aan de Wageningen University & Research. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in het noorden van Finland geleefd en ervaren hoe de Finnen en Lappen veel dichter bij de natuur leven dan wij.

Na mijn studietijd ben ik weer in Brabant gaan wonen en heb ik mijn liefde voor paarden weer opgepakt. Ik had een hele lieve merrie, Silhouette, die mij veel heeft geleerd over authenticiteit, synchroniciteit en natuurlijk leiderschap. Als ik door mijn gepieker door de bomen het bos niet meer zag, bracht zij mij weer ‘op aarde’. En als ik me angstig, schuldig of verdrietig voelde, voelde ik me door haar gezien en lichtte ik weer op. Samen of alleen struinde ik door de bossen, de weiden of over de velden.

Voordat ik mijn coachpraktijk opstartte, was ik werkzaam als operationeel teamleider en adviseur bij een adviesbureau voor milieu en duurzame leefomgeving. Ik heb met name op het gebied van bodemvraagstukken veel projecten geleid en begeleid, voor zowel overheden als bedrijfsleven. Als teamleider gaf ik operationeel leiding aan een vijftiental professionals, wat ik op een heel persoonlijke en coachende wijze deed.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als landbouwkundig ingenieur (milieuwetenschappen). Want ik leverde (en lever nog steeds) graag een bijdrage aan een schonere en duurzame wereld. Als ‘mensenmens’ wilde ik mezelf steeds beter leren kennen, om op die manier ook dienstbaarder te kunnen zijn als coach. Ik heb me bekwaamd tot veranderkundige (Pulsar Academie) en coach senior practitioner/counselor (Alba-Academie).

Tijdens een moeilijke fase in mijn leven ben ik min of meer bij ‘toeval’ in aanraking gekomen met de Pulsarvisie® van Michaël Derkse. Ik heb diverse leertrajecten en de driejarige Pulsar-opleiding gevolgd. Hierbij heb ik geleerd om mijn autonomie, talent en zelfsturend vermogend aan te spreken en te versterken. Ik heb ontdekt dat ik van nature een ‘moeder’ ben die mensen welkom heet, ruimte biedt om tot zichzelf te komen, luistert en – eenmaal hersteld en opgeladen – aanmoedigt hun grootste belemmeringen te onderzoeken en hun potentiële vermogen aan te spreken, te versterken en (opnieuw) richting te geven.

Mijn missie is om jou te steunen en uit te dagen om te worden wie je van nature bent. Ik dien hierbij als instrument, waarbij de natuur fungeert als spiegel, kracht- én inspiratiebron. De natuur heelt. Heel natuurlijk.

 

Een vraag?

Stuur je vraag, opmerking of suggesties met het formulier hieronder. Ik zorg voor een snelle reactie!